Hrana sanatoasa

Dupa primul an de viata, apetitul copiilor scade simtitor. Acestia devin mofturosi, ezita sa incerce noi alimente, refuza cu incapatanare unele alimente si, pe ansamblu, nu par sa manance suficient. Dar, la aceasta varsta, obiceiurile alimentare ale copiilor pot fi imprevizibile de la o zi la alta. Ei pot manca tot ce li se ofera la micul dejun, si mai nimic in restul zilei. Sau, pot cere felul de mancare preferat timp de 3 zile la rand, apoi sa il refuze complet. Ritmul de crestere a copilului mic este mai lent decat in primul an de viata, astfel incat necesarul energetic (numarul de calorii pe kg de greutate corp) cat si apetitul vor fi mai reduse. Deci, in cazul unui copil activ, sanatos, care creste si se dezvolta normal, putem afirma ca mananca suficient.

In medie, un copil intre 1 si 3 ani are nevoie de 1000 - 1300 calorii pe zi. Dieta copilului trebuie sa fie asemanatoare cu cea a restului familiei, continand 3 mese si 2 gustari hranitoare zilnic.

Expertii sunt de parere ca cea mai sanatoasa alegere pentru micul dejun o constituie cerealele cu lapte. Aceasta combinatie este bogata in calciu si chiar in fibre (daca alegeti cereale integrale). In plus, cerealele pentru copii contin un adaos de vitamine din grupul B si fier. Evitati cerealele care contin mult zahar; in schimb incurajati copilul sa le indulceasca cu fructe. Oferiti copilului un pahar de suc de fructe, bogat in vitamina C, care contribuie la asimilarea fierului din cereale. Optati pentru sortimentele care contin cel putin 5 grame de fibre si doar cateva grame de zahar pe portie.

In dieta copilului mic, colesterolul si alte grasimi sunt foarte importante pentru crestere si dezvoltare, astfel incat ele nu trebuie limitate cantitativ.

Iata un exemplu de meniu. Meniul saptamanal va fi comunicat in prealabil parintilor.

Am inceput inscrierile pentru Gradinita de Vara (iunie, iulie si august) si pentru anul scolar 2024/2025

Visit Parents' Corner for updated information and enrollment forms!
Toate drepturile rezervate - MY FIRST ENGLISH ADVENTURE, str. Oituz nr. 53F, Otopeni | web design by Dow Media