Salile de clasa

Educatia incepe in momentul in care copilul intra in gradinita!

In fiecare sala de clasa sunt amenajate mai multe "arii de dexperienta":

Limba si comunicare - ariile de experienta au la baza o abordare integrata care combina fonetica si notiunile de vocabular cu notiunile de gramatica si de studiere a textului literar. In domeniul lingvistic, exista o mare varietate de materiale de lectura, de pregatire, de analiza fonetica, de intelegere a sensurilor cuvintelor, materiale pentru dezvoltarea capacitatilor de receptare a mesajului oral si scris. Scrisul precede lectura textului, faza sensibila pentru scris aparand la varsta de 4 - 5 ani.

Matematica - ariile de experienta ofera mediul si materialele necesare astfel incat experimentarea matematicii sa inceapa ca un proces mental natural care evolueaza de la un nivel concret catre un nivel abstract, fiecare copil avand un spirit matematic innascut. Scopul utilizarii materialelor de matematica in primii ani este de a pune bazele pentru dezvoltarea cognitiva si pentru a pregati tranzitia treptata spre gandirea abstracta. Materialele matematice dau oportunitatea copilului sa traga singur concluzii si concepte matematice prin observare, sortare, asociere, sa inainteze singur prin joc, cu usurinta, de la o notiune la alta.

Dezvoltarea senzoriala - ariile de experienta contin materiale specifice care sa-i ajute pe copiii in rafinarea experientelor de observare, ascultare a sunetelor, de atingere, de rafinare a gustului si a mirosului. Cu ajutorul exercitiilor senzoriale copilul poate sa distinga, sa ordoneze, sa clasifice si sa descrie impresii senzoriale legate de lungime, inaltime, temperatura, greutate, culoare, miros. Exercitiile senzoriale si de manipulare sunt nu numai un ajutor pentru dezvoltarea si maturizarea organelor de simt (ochi, urechi, nas, limba si piele), dar si un punct de pornire pentru cresterea potentialului intelectual al copilului.

Stiinte - ariile de experienta ofera copiilor multiple experiente pentru a-si dezvolta observatia, abilitatea de a investiga, curiozitatea,etc. Ei sunt incurajati sa discute despre ceea ce vad, sa observe asemanari si diferente si sa anticipeze.
 

Joc de rol

Apa si nisip

Universul in miniatura

Zona experientelor culinare

Lucrul pe calculator

Am inceput inscrierile pentru Gradinita de Vara (iunie, iulie si august) si pentru anul scolar 2024/2025

Visit Parents' Corner for updated information and enrollment forms!
Toate drepturile rezervate - MY FIRST ENGLISH ADVENTURE, str. Oituz nr. 53F, Otopeni | web design by Dow Media